Maatregelen coronavirus

Vraag:

Welke maatregelen neemt AKTIE Notarissen Midden-Brabant tegen het coronovirus?

Antwoord:

In verband met het Coronavirus treft AKTIE Notarissen Midden-Brabant op advies van het RIVM en de overheid maatregelen om enerzijds de gezondheid van onze medewerkers en cliënten te beschermen en anderzijds de dienstverlening zo goed mogelijk te continueren.

 

Onze bereikbaarheid

We zijn zoals altijd telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en per e-mail bereikbaar binnen onze kantoortijden.

 

Besprekingen

Besprekingen van testamenten, levenstestamenten enz. zullen de komende tijd via Skype of telefonisch gevoerd worden.

 

Ondertekenen van jouw akte

Afspraken om akten te tekenen kunnen in principe gewoon door gaan zolang je geen ziekteverschijnselen hebt (zie hieronder). Wel vragen wij – voor zover dat mogelijk is – akten zoveel mogelijk per volmacht te tekenen. De behandelaar van jouw dossier zal met je bespreken hoe hier invulling aan gegeven kan worden; je moet immers wel met al jouw vragen en opmerkingen over de akte bij ons terecht kunnen.

 

Handen schudden

Uiteraard volgen onze medewerkers de hygiëne maatregelen op van het RIVM, we begroeten je dus nu zonder handen schudden. 

 

Overige zaken

Onze medewerkers werken op advies van de overheid zoveel mogelijk vanuit huis en komen als het nodig is voor ons werk naar kantoor. Medewerkers die hoesten, verkoudheidsklachten of koorts hebben, blijven thuis. Ook kan het zijn dat door andere omstandigheden zoals scholen die dicht zijn onze medewerkers niet naar het werk kunnen komen.

We doen onze uiterste best om de dienstverlening voort te zetten op de wijze die je van ons mag verwachten. We weten echter niet hoe de situatie zich gaat ontwikkelen en mogelijk verloopt onze dienstverlening anders dan je van ons gewend bent. De behandeling van je dossier of vragen kan voortgezet worden door een andere behandelaar of op een andere vestiging en in het uiterste geval moeten wij onze dienstverlening opschorten. Uiteraard word je door ons persoonlijk geïnformeerd als hiervan sprake zou zijn.

 

Stukken afgeven of even langs komen

Helaas is het voorlopig niet meer mogelijk om zonder afspraak langs te komen. Bel eerst even met de vestiging van jouw keuze om een afspraak te maken en je bent van harte welkom – zolang je geen ziekteverschijnselen hebt (zie hieronder).

 

Wat te doen als je een afspraak en een van de ziekteverschijnselen hebt?

Als je moet hoesten, verkoudheidsklachten of koorts hebt, wordt je vriendelijk doch dringend verzocht telefonisch contact op te nemen met ons kantoor om de afspraak te verzetten. Voel je vooral niet bezwaard als je dat kort tevoren nog doet. We zijn je op een later moment graag weer van dienst. En uiteraard denken we mee aan oplossingen als uitstel bezwaarlijk mocht zijn. Wij hopen je natuurlijk in goede gezondheid te mogen verwelkomen.

 

We hopen dat de maatregelen – geldend tot nader bericht – zullen bijdragen aan de bescherming van de gezondheid van ons allemaal.

Wij houden dagelijks de adviezen van het RIVM  en de overheid nauwlettend in de gaten en volgen nieuwe adviezen direct op.

Houd onze website of social media in de gaten voor eventuele updates.